Fisket

Gädda – Nordens Loch Nes

Gädda fiskas med gott resultat hela året bortsett för en liten dipp dom allra varmaste veckorna på sommaren.
Effektivast fiskas gäddan från då isen släpper tills värmen i vattnet övergår 17 grader, på höstkanten när temperaturen går under 15 grader så kommer dom igång att äta på allvar, det hindrar en inte från att fiska dessa vintertid också, ismete med levande agn är otroligt framgångsrikt, vad är mer likt deras naturliga bete, än deras naturliga bete?
Metoder jag använder är vanligt spinnfiske, samt trolling och mete.
Guidar i Stockholms skärgård och Mälaren.

 

Gösfiske – Bästa matfisken

Gösen är en av dom godaste matfiskar vi har i våra vatten. Gösen finns i både salt och sötvatten. Gösen är en rolig fisk att fiska efter, ena sekunden är den omöjlig att få till hugg för att i nästa hugga på allt som rör sig. Metoder jag använder är Jiggning , Trolling och även Vertikalfiske med betesfisk. Vertikalfiske är den metod som kommit senast till Sverige och är otroligt spännande och kanske den metod som är mest givande.
Säsong för Gösfiske är från våren till sena hösten.

 

 

 

 Havsöring – Havets silver

IMG_3606

Havsöringfisket börjar någon gång i oktober och pågår till maj året därpå. Spinnfiskas med skedar eller kustvobblers – även trolling kan vara givande. Havsöringen är stridbar och rolig fisk att fiska som ofta bjuder på luftbataljer och långa rusningar

 

 

 

 

Lax – De fria varelserna

IMG_4031Trollar efter Lax gör jag dels i Östersjön vid Landsort utanför Nynäshamn, men även i Vänern samt Vättern.  Fisket vid Landsort är efter vandringslax som är på väg från sina uppväxtområden i söder till sina lekområden i norrlandsälvarna. Vandringslaxen växer sig väldigt stor, varje år fångas Lax över 20kg. Fisket i Vänern och Vättern är efter insjölax, Vi har i dessa sjöar ett laxfiske som är i världsklass, fångster på 3-6 fiskar per dag är vanligt. Insjölaxen växer sig inte riktigt lika stor som vandringslaxen även fast det fångats Lax på 14kg resp. 20kg i dom båda sjöarna. Säsong för vandringslax sträcker sig från mitten på Maj t.o.m Juli medans fisket i Vänern samt Vättern är som bäst från November t.o.m April året därpå.

 

 

Abborre – Vattnets tigrar

Abborren är en av Sveriges vanligaste fiskar, alla känner till den och de flesta har ätit den, men det är en värdig motståndare när du väl krokat fast en på lätt utrustning, de kämpar tills den ligger i håven sprattlandes!
Jiggning, mete, spinnare är mest effektivt, på kvällarna när de går upp i ytan för att äta så kan poppers vara oemotståndligt, ett mycket roligt fiske likaså!

Comments are closed.